Tikai divas galvenās sastāvdaļas! Tad, kad omīte gatavo šo zupu: to ēd visi un vēl paprasa papildus porcijas

Foto – ekrānuzņēmums

Tik skaisti un garšīgi, ka nav iespējams atrauties! Kartupeļu un burkānu zupu var vārīt vai nu uz gaļas buljona bāzes vai arī – tikai uz ūdens bāzes. Jebkurā gadījumā tā būs sātīga un patiks ikvienam ēdājam pie pusdienu vai vakariņu galda. Dārzeņi ir iepriekš jāapcep, kas zupu padara vēl aromātiskāku un garšīgāku.

Ieteikums!

Neatkarīgi no tā, vai ūdens daudzums zupai ir norādīts receptē vai nav, vislabāk tomēr vadīties pēc savām vēlmēm (bieza vai šķidrāka zupa – kāda jums patīk!), kā arī pēc jūsu katla lieluma un vārīšanai izmantotajiem produktiem. Neaizmirstiet, ka katram ir savs viedoklis par gaļas, kartupeļu, graudaugu un citu sastāvdaļu daudzumu zupā, kas var nesakrist ar jūsu viedokli. Praksē tas nozīmē, ka, ja zupu gatavojat pirmo reizi, nevajag uzreiz vārīt lielu katlu.

Gatavojiet zupu degustācijai – vienam vai diviem cilvēkiem. Lai to izdarītu, samaziniet visu receptē iekļauto sastāvdaļu daudzumu līdz 1-2 porcijām un ņemiet ūdens daudzumu no vienas tases porcijai – ja zupa plānota ļoti bieza, līdz 1,5-2 tasēm – ja šķidrāka. Neaizmirstiet ņemt vērā, ka daļa šķidruma vārīšanas procesā izvārīsies.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Nogaršojot nelielu porciju zupas, jūs varēsiet pielāgot gan šķidruma daudzumu, gan sastāvdaļu proporcijas pēc savām vēlmēm. Nākotnē, tāpat kā vairums pieredzējušu saimnieku, jūs varēsiet ieliet zupai ūdeni un ielikt sastāvdaļas jau “uz aci”.

Sastāvdaļas (apmēram 6 porcijām):

Foto – Pexels

Kartupeļi (4 vidēji lieli) – 400 grami
Burkāni (1 liels vai 2 vidēji) – 100 grami
Sīpols (1 vidējs) – 100 grami
Zaļie zirnīši (saldēti) – 100 grami
Tomātu pasta – 1 ēdamkarote
Augu eļļa – 5 ēdamkarotes
Buljons (gaļas, vistas vai dārzeņu) – 2 litri
Lauru lapas – 1 gab.
Sāls, pipari – pēc garšas

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment